Policy Governance en onderwijsbestuur

Het Policy Governance-systeem is in Nederland vooral populair bij onderwijsbesturen. Dat geldt ook voor de Verenigde Staten en Canada, de bakermat van Policy Governance. Een groot onderwijsbestuur dat in de Verenigde Staten werkt met Policy Governance, is de Kansas City Public School Board.
Toronto: Island Ferry

Op de jaarlijkse conferentie van de IPGA, de internationale vereniging voor Policy Governance, zal een dag in het teken staan van de wijze waarop dit schoolbestuur werkt met Policy Governance. Een van de bestuursleden, Airick Leonard West, voormalig voorzitter van het bestuur, zal aanwezig zijn om zijn ervaringen met de deelnemers te delen.
De conferentie is daarmee een goede gelegenheid voor bestuurders en toezichthouders in het onderwijs in Nederland, om hun kennis van Policy Governance te vergroten, en ervaringen met anderen uit te wisselen. De conferentie vindt plaats van 16-18 juni in Toronto, Canada. De dag over onderwijsbestuur is onderdeel van de pre-conferentie.

Meer informatie over de conferentie op de website van de IPGA.

Ter voorbereiding op deze conferentie zullen we een aantal intervisiebijeenkomsten organiseren, waarin bestuurders en toezichthouders die met Policy Governance werken, hun ervaringen kunnen uitwisselen, onder leiding van een Policy Governance-adviseur. Hiervoor zullen enkele data in maart en april gereserveerd worden. Deelname aan de IPGA Conferentie is hiervoor overigens geen voorwaarde, maar kan wel een meerwaarde zijn. Binnenkort meer daarover op dit weblog.
Mocht u geïnteresseerd zijn in de conferentie en/of de intervisiebijeenkomsten, dan kunt u contact opnemen met Hartger Wassink.

Daarnaast, zoals we al eerder hebben gemeld op dit weblog, wordt er op 11 februari een introductieworkshop Policy Governance gegeven in hotel Van der Valk in Breukelen. Meer daarover onder deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s